Interviews

Specifieke doelgroepen zijn terughoudend

Posted On juni 14, 2020 at 5:00 pm by / No Comments

De Aelderzwemschool is een particuliere zwemschool in Aalden voor zwemlessen aan kinderen en verschillende doelgroepen. Het bedrijf is opgericht door Henny Nijenbanning en Aletta Kwant. In maart 2021 vieren zij hun 20 jarig jubileum. Sinds 2001 is het zwembad gestaag gegroeid en een bekende naam geworden in de omgeving. Naast de reguliere zwemlessen onderscheid de zwemschool zich door AquaFit en AquaVitaal aan te bieden.

Ongeveer 20 jaar geleden zijn wij de zwemschool gestart, aangezien er in de regio een grote behoefte aan zwemonderwijs was. Voor zwemles voor kinderen in deze regio moest er vaak ver gereisd worden om deze te kunnen volgen. Een overdekt zwembad was er al op het Landal park. Door een samenwerking aan te gaan met Aelderholt kon er ook een regiofunctie voor dit zwembad worden bewerkstelligd. Wij zijn ons vervolgens gaan onderscheiden door een veel persoonlijke begeleiding en weinig personeelswisselingen. De kleinschalige aanpak vormt voor onze klanten een prettige “ons kent ons”mentaliteit.

Het bedrijf liep erg goed tot de ‘slimme lockdown’. Dit had voor ons bedrijf grote gevolgen. Door het sluiten van het zwembad en de daaruit voortvloeiende regelgeving betekende voor ons dat al het werk volledig stil kwam te liggen. Er mochten geen lessen meer worden gegeven. Nu de regels van de ‘slimme lockdown’ worden versoepeld kunnen we langzaam weer een beetje beginnen. Met inachtneming van de regels van het RIVM en het opgestelde protocol van de zwembadbranche, hebben wij een protocol opgesteld. Deze is afgestemd op onze situatie in en rondom het zwembad. Daarom vinden lessen nu plaats op een tijdstip dat het zwembad voor parkgasten is gesloten. Dit om de veiligheid van onze klanten te waarborgen.

Wil je meer weten over de Aelderzwemschool en het verhaal van Aletta Kwant? Koop dan nu het nieuwe Crazy Quilt magazine!