Interviews

Passie voor buitensport

Posted On juni 14, 2020 at 3:56 pm by / No Comments

Wat is Untouched travel

Untouched travel is ontstaan vanuit ons eigen passie en liefde en passie voor buitensport. Samen met Daan en Jesse moesten we voor onze minor stage lopen bij een outdoor bedrijf. Maar omdat we zelf al ambities hadden om zelf een outdoor bedrijf te beginnen zijn we begonnen met het organiseren van een kano reis naar Zweden. 

Waarom zweden?

In Zweden bestaat nog allemansrecht. Je mag kamperen en lopen waar je wil. In veel andere landen is land van iemand en moet je betalen als je daar wilt bivakkeren. Daarnaast staat Zweden natuurlijk bekend om de mooie meren wat perfect is voor een kano reis.

Het begon met één reis voor de minor maar dat liep al snel uit de hand na veel positieve reacties. Hierdoor zijn we verder gaan ontwikkelen door een eigen website te bouwen en een tweede reis te organiseren.

Waar staat Untouched travel voor?

We willen unieke ervaringen delen door onze deelnemers plekken te laten zien die nog niet ontdekt zijn door toeristen. Backpacken, hiken en kanoën door de wilde maar prachtige natuur. De plezier die wij altijd hebben gehad tijdens onze avonturen willen we delen met anderen. Bij ons staat persoonlijke begeleiding voorop. Je kan alleen met vreemden of met vrienden op pad. De maximale grote van de groep is acht man. Hierdoor kunnen de begeleiders iedereen voldoende aandacht geven. Dat is ook het verschil tegenover de concurrentie. Een groep van 40 man zal nooit een persoonlijke reis ervaren.

Wat voor impact heeft de corona crisis op Untouched travel gehad?

De tweede reis stond helemaal klaar. In de meivakantie zouden we onze tweede reis naar zweden organiseren. Acht mensen hadden geboekt. We hadden het vervoer, de slaapplekken en kano’s al geregeld. Gelukkig konden we deze op tijd cancelen waardoor we geen extra kosten maakten. 

De reis stond helemaal klaar en we hadden en ontzettend veel zin in. Het moment dat de grenzen dicht gingen wisten we zeker dat de tweede reis er niet in zat. Dat is dan klote, echt klote. Dat is het moment waar je naartoe hebt gewerkt. De eerste keer dat je je product of dienst verkoopt niet voor een minor maar echt voor je bedrijf. Dat is dan ineens weg. Dat voelt zuur.

Wil je meer weten over Untouched Travel en het verhaal van Stijn Brasse? Koop dan nu het nieuwe Crazy Quilt magazine!